2012. március 2., péntek

MAXX számítógépvédő áramkör - Jelenlegi ára: 990 Ft

MAXX számítógépvédő áramkör
Az ATX-es tápegységek egyik gyakori hibája az úgynevezett „ megszaladás”. Ekkor a táp +5 V helyett annak 5-6 -szorosát adja le, mellyel egy időben a többi feszültség is megemelkedik. Ez a folyamat néhány századmásodperc alatt végbemegy és visszafordíthatatlan. Mivel ekkor a tápegység kontrolláló egysége működésképtelen, a feszültség addig növekszik, amíg a tápegység által tönkretett számítógép részegység rövidzárlata le nem égeti a tápegység végfokozatát.
Ezzel nem csak a tápegység válik használhatatlanná, hanem a számítógép egyéb alkatrészeit is tönkreteszi ( pl.: alaplap, processzor, RAM, winchester, stb. )
A MAXX számítógépvédő áramkör figyeli az 5 V-os ágat és abban az esetben, ha az meghaladja az 5. 6 V-ot azonnal blokkolja a tápegység kimeneti ágát, ezzel megakadályozza a túlfeszültség kialakulását. Ha a feszültség emelkedése csak átmeneti, a tápegység rövidzár védelmét hozza működésbe. Ilyenkor áramtalanítás után a tápegység újra működőképes marad.
A MAXX számítógépvédő áramkör figyeli továbbá a 12 V-os ágat is és annak a megengedettnél nagyobb értéke esetén, tápegység rövidzár védelme működésben lép.
A beépítése egyszerű, szakmai felkészültséget nem igényel. A tápegység bármely szabad csatlakozója felhasználható erre a célra.
Ezen áramkör villámcsapás ellen nem nyújt védelmet, erről más módon kell gondoskodni


Jelenlegi ára: 990 Ft

Az aukció vége: 2012-03-09 20:18
. MAXX számítógépvédő áramkör - Jelenlegi ára: 990 Ft